PSK:TAHUN 4-AKTIVITI 5D

TAHUN 4 TEMA 4:KENALI BUDAYA MALAYSIA TAJUK: ASAL USUL MAKANAN KITA Hasil Pembelajaran: Pada akhir pelajaran ini , murid dapat: 1. menjelaskan asal usul makanan tradisional 2. menghasilkan koleksi asal usul makanan tradisional 3. berbangga dengan makanan tradisional yang diwarisi NOTA: 1. Sebagai menghargai makanan yang diwarisi , kita perlu mengetahui asal usul makanan tradisional . 2. Antaranya ialah: a) Rendang Tok - negeri Perak b) Hinava - negeri Sabah c) Nasi Dagang - negeri Kelantan d) Nasi Kerabu - negeri Kelantan e) Pasembor - negeri Pulau Pinang f) Thosai - negara India g) Capati - negara India JURULATIH UTAMA PSK NEGERI JOHOR PANEL PERUNDING MODUL PSK NEGERI JOHOR

LAGU PATRIOTIK

ADAT RESAM - KELAHIRAN ANAK

TAHUN 4 - UNIT 7 - LAGU NEGERI

TAHUN 4 - UNIT 7 - SEJARAH NEGERI

TAHUN 4 - UNIT 7 - TEMPAT MENARIK DI JOHOR

TAHUN 5 - UNIT 6 - ADAT RESAM - LAWATAN DAN KUNJUNGAN

TAHUN 5 - UNIT 7

TAHUN 5 - UNIT 7 - TARIAN TRADISIONAL KAUM CINA

TAHUN 5 - UNIT 7 - TARIAN TRADISIONAL KAUM INDIA

TAHUN 5 - UNIT 7 - TARIAN TRADISIONAL KAUM SIKH

TAHUN 5 - UNIT 7 - TARIAN KAUM BAJAU

TAHUN 5 - UNIT 7 - TARIAN TRADISIONAL KAUM KADAZAN

TAHUN 5 - UNIT 7 - TARIAN TRADISIONAL KAUM MURUT

TAHUN 5 - UNIT 7 - TARIAN TRADISIONAL KAUM MELANAU

TAHUN 5 - UNIT 7 - TARIAN TRADISIONAL KETURUNAN PORTUGIS